Učbeniški sklad in učna gradiva 2022/2023

Spoštovani starši!

Konec šolskega leta je pred vrati in že je čas, ko razmišljamo o nakupu učbenikov, delovnih zvezkov in potrebščin za naslednje šolsko leto.

Učbenike si lahko učenci izposodijo iz šolskega učbeniškega sklada (ŠUS). Obrabnino za učbenike iz ŠUS vsem učencem od 1. do 9. razreda poravna Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Učbenike si bodo izposodili učenci v šolski knjižnici v prvih dneh novega šolskega leta.

Učenci 1., 2. in 3. razreda bodo prvi dan pouka brezplačno prejeli tudi komplet učnih gradiv oz. delovne zvezke.

Ob izteku šolskega leta morajo učenci vrniti komplet izposojenih učbenikov v šolsko knjižnico. Če bo kakšen učbenik uničen ali ga ne boste vrnili oz. bi ga želeli odkupiti, boste morali ob koncu šolskega leta poravnati stroške nakupa novega oz. plačati odškodnino. O tem obvestite skrbnico ŠUS do konca tekočega šolskega leta (Pravilnik o upravljanju učbeniških skladov, URL 34/2019).

V kolikor si kdo ne želi izposoditi učbenikov iz ŠUS, podpiše odjavnico. Odjavnica je objavljena na spletni strani šole in jo učenci oz. starši oddajo ali pošljejo skrbnici ŠUS.

Nakup delovnih zvezkov (od 4. do 9. razreda) in šolskih potrebščin, ki jih učenci potrebujejo, je prepuščen vaši izbiri. Lahko izbirate med ponudbami, ki so jih za vas pripravile različne založbe oz. knjigarne. Povezave do ponudnikov učnih gradiv, ki so zaprosili šolo za objavo, najdete na spletni strani šole.

Tudi letos bomo seznam učbenikov, delovnih zvezkov in potrebščin objavili samo v elektronski obliki na spletni strani šole. Seznam je na korespondenčni seji potrdil Svet staršev OŠ I MS (v maju 2022).

Zagotavljamo vam, da smo učna gradiva skrbno izbrali, vi pa se odločite za ponudbo, ki vam najbolj ustreza. Za vse informacije lahko pokličete na tel. št. 537 14 67 (šolska knjižnica).

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav.

                                                                                                                              Skrbnica ŠUS Milena Zver

Dostopnost