Najprej smo se v petek, 22. 3. 2024, ob 19.00 zbrali v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Odšli smo v prostor, kjer smo spali in si namestili spalne vreče.

Potem smo se predstavili z različnimi gibi. Naredili smo ogled knjižnice, v katerem smo izražali čustva. Sledil je prikaz senčnih gledališč. Hitro je napočil čas večerje in jedli smo pice. Po večerji smo se razdelili v skupine in si razdelili vloge. Vmes je prišel še astronom, ki smo ga poimenovali zvezdogled. Njegova razlaga je bila zanimiva in poučna.

Ko je zvezdogled odšel, smo začeli z delom. Ena skupina je delala predstavo s svojimi telesi na knjigo BI SE GNETLI NA TEJ METLI! Druga skupina pa smo izdelali predstavo iz prosojnic na grafoskopu, na katerem smo narisali zgodbo SONCE IN ZMAJ. Delali smo do ranih jutranjih ur, to je bilo do enih zjutraj. Ampak še dolgo nismo zaspali, zato so nam učiteljice vzele telefone. Nekateri so zaspali komaj ob 3.00 zjutraj.

Naslednji dan smo vstali med 6.30 in 7.00. Pripravili so nam zelo dober zajtrk, s katerim smo se okrepčali. Po zajtrku je sledila generalka.

Ko je odbila ura 10.00, so prišli starši in si ogledali našo super predstavo. Ko smo končali z našo predstavo, smo se še malo podružili ob pijači in jedači, se poslovili in odšli domov.

Bralna noč je bila zelo zabavna in se je želimo udeležiti še naslednja leta.

Pri bralni noči smo sodelovali: šestošolci Alina, Hana, Lina, Naja, Nino, Vasja, Zala, Žiga in sedmošolke Glorija, Hana in Zoja z učiteljicama Martino in Anito. Program sta za nas pripravili knjižničarka Petra in Vesna iz Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.a

Naši vtisi:

Bilo je lepo. Igrali smo senčno gledališče. Hitro smo vstali.   (Vasja)

Všeč mi je bilo senčno gledališče, pica in da smo pozno zaspali ter se imeli lepo.  (Žiga)

Bilo je zelo zelo zelo lepo. Zelo mi je bilo lepo, ko smo delali senčno gledališče. Vse je bilo SUPER.  (Naja)

Meni je bilo na bralni noči zelo všeč, ker smo delali zelo veliko. Najbolj pa mi je bilo všeč senčno gledališče.  (Alina)

Bilo je v redu, zanimivo in smo se zelo zabavali. Šla bi še enkrat. Najbolj mi je bilo všeč senčno gledališče. (Lina)

Bilo je lepo, zanimivo, okusno, zabavno in poučno. Če bi imela priložnost, bi še šla. (Hana I.)

Na noči z Andersenom je bilo zelo zanimivo in zabavno. Imela sem se super in upam, da se bom lahko še kdaj udeležila takšne super bralne noči (Hana M.)

Dostopnost