V sredo, 21. 6. 2023, je ob 12. uri potekala otvoritev prenovljenega košarkarskega igrišča pri Osnovni šoli I Murska Sobota pod okriljem Fundacije Goran Dragić ter Mestne občine Murska Sobota. Program so popestrili učenci Osnovne šole I Murska Sobota z otroškim pevskim zborom Štrkec pod mentorstvom ge. Lukrecije Marič ter mladinskim pevskim zborom pod mentorstvom ge. Sandre Zernec. Poleg nagovora ravnatelja g. Aleša Benka je nekaj besed spregovoril tudi župan g. Damjan Anželj, v zaključnem epilogu pa g. Goran Dragić. Prireditev je vodil g. Vlado Pejčič.

V sklopu otvoritve je potekala še predaja treh profesionalnih personaliziranih invalidskih vozičkov: Mateju Arhu, Davidu Škorjancu in Harisu Kuduzoviću, ki jih bodo uporabljali v slovenski reprezentanci v košarki na vozičkih. 

S prikazom igre košarke ob koncu kulturnega dela so učenci in obiskovalci bili deležni še nekaj vzpodbudnih besed s strani Gogija ter podpisovanja na majice, kape in žoge, zaradi množice obiskovalcev pa je prireditev potekala v odličnem vzdušju.

Nekaj utrinkov je zajetih v spodnji galeriji.

Dostopnost