Tabor, ki je bil organiziran za učence 7. in 8. razreda, je potekal od 10. do 12. 5. 2023 v Markovcih, v nastanitvenem centru Peterloug.

V sredo smo se zbrali v šoli, v gospodinjski učilnici, kjer smo se najedli, nato pa se s šolskimi kombiji odpeljali v Markovce. Tam smo se najprej razdelili v skupine in se namestili po sobah. Nato smo se odpravili na krajši sprehod po astronomski učni poti. Na poti smo se ustavili pri ogradi s konji, jih opazovali v naravnem okolju, lahko pa smo jih tudi hranili z jabolki. Po vrnitvi v dom, smo kmalu pričeli z delom. Učitelj Darko Hederih nam je podrobneje  predstavil vsebino tabora Osebnostna rast. Prvi dan smo se lotili dveh tem –  vsebina prve je bila  kdo sem, izvedli smo tudi nekaj testov ter se s pomočjo le – teh tudi spoznavali. Po kosilu je sledila nova tema, tokrat o pomenu pisave in značilnostih osebe z določeno pisavo. Po zaključeni temi, je sledila večerja. Za večerjo so bili pizze, ki so nam zelo teknile. Po večerji je bil na vrsti  še kviz. Po kvizu smo bili že vsi zelo utrujeni, zato smo se hitro umili, po sobah še malo poklepetali o doživetjih prvega dne, nato pa zaspali.

Drugi dan se je pričel z zajtrkom, ki smo si ga sami pripravili. Na izbiro smo imeli različne namaze, kosmiče in napitke. Po zajtrku je spet sledilo delo. Tokratna vsebina se je navezovala na govorico telesa – kaj nam povedo različne drže telesa, kaj nam kdo sporoča, kako prepoznati lažnivca … Kosilo, ki je sledilo našemu delu, je bilo povsem po našem okusu – pomfri in dunajski zrezek! Ta dan se nam je za nekaj časa pridružil  tudi gospod ravnatelj in prisostvoval našemu delu.

Po počitku so sledile popoldanske aktivnosti. Ker je zunaj deževalo, smo za začetek izvedli kar dva kviza. Potem nas je s svojim obiskom razveselila gospa Mateja iz Pomurskega muzeja, ki nas je naučila veščine tkanja. Vsi smo si izdelali zapestnico prijateljstva. Čas je hitro minil in gospod Rudi nam je že pripeljal večerjo. Tej je sledilo nekaj prostega časa, potem pa je prišel še gospod Bojan, ki je na zelo zanimiv način predstavil astronomijo, čeprav zaradi dežja nismo mogli pogledati neba skozi teleskop. Obljubil je, da bomo to opravili ob neki drugi priložnosti. Čeprav je bila ura že pozna, sta nam mentorja dovolila ogled tekmovanja za uvrstitev naše pesmi na evrovizijo. Vsi smo navijali za naše predstavnike; to ni bilo zaman, saj se jim je uspelo uvrstiti naprej. Tudi zato smo ta večer lažje in hitro zaspali. Dan je bil pester in zanimiv.

Tretji dan smo takoj po zajtrku začeli s pisanjem referatov. Razdelili smo se v skupine in začeli s pisanjem  referatov na različne teme, ki so nam bile predstavljene. Mentorja sta naše delo tudi ocenila in nas pohvalila za prikazano. Kmalu za tem so nas že pričakali šolski kombiji, s katerimi smo se odpeljali domov.

Čas na taboru je hitro minil. Naučili smo se veliko novega in koristnega. Čeprav smo bili zaradi deževnega vremena nekoliko prikrajšani za druženje na zunanjih športnih površinah, smo se polni lepih vtisov in zadovoljni vrnili domov.

Učenci in mentorja

Dostopnost