Kot šola smo bili vabljeni k projektu Dan sajenja medovitih rastlin in spadamo med 30 slovenskih osnovnih šol iz krajev, kjer ima Avto Krka svojo poslovalnico in Rotary svoj klub.

Na skupnem srečanju v Ljubljani so nam 23. 3. 2023 poklonili hotel za divje opraševalce, katerega smo namestili na eko-zeliščni vrt in Davidovo budlejo-metuljnik, ki je bil posajen v bližini le-tega. S strani Rotary kluba Martjanci smo prejeli tudi sadiko lipe, ki ima velik simbolni pomen za Slovenijo, saj so jo pred skoraj dvaintridesetimi leti, na dan razglasitve neodvisnosti in državne suverenosti Republike Slovenije, zasadili na Trgu republike pred slovenskim parlamentom, danes pa smo jo s skupnimi močmi zasadili in umestili v šolsko okolje tudi pri Osnovni šoli I Murska Sobota.

Dogodek so s kulturnim programom popestrili učenci 1. in 2. razredov z mentoricami, nekaj vzpodbudnih besed pa so povedali tudi Aleš Benko (ravnatelj OŠ I M. Sobota), Robert Šoštarec (predsednik kluba Rotary Martjanci) in Romana Gajšek (članica Rotari kluba Martjanci). Prireditvi so se pridružili tudi ostali učenci in učitelji ter nekateri predstavniki Rotary kluba Martjanci.

Dostopnost