Pomemben program za občinstvo vseh starosti

Dan neodvisnosti Bosne in Hercegovine smo prvič obeležili in proslavili tudi na slovenski šoli – Osnovni šoli Murska Sobota. Obsežen in zanimiv program je ob recitaciji in plesnih točkah navdušil številno občinstvo vseh starosti, od vrtčevskih otrok do upokojencev.
Program so na pobudo profesorja bosanskega jezika in književnosti Hazima Karića pripravili in zbranim predstavili učenci šole-udeleženci dodatnega pouka bosanskega jezika in kulture ter njihovi učitelji.
Pri pripravi programa za dan neodvisnosti Bosne in Hercegovine smo želeli, da se učenci na ta način predstavijo svojim staršem in sorodnikom. Po pogovoru z nekaterimi pa se je novica razširila po družbenih omrežjih, tako da je dogodek v kratkem času vzbudil veliko zanimanje.

Po uradnem delu programa je sledilo druženje ob domačih specialitetah, ki so jih pripravili starši učencev. Izkazalo se je, da je ta dogodek prvo in največje srečanje Bosancev v slovenskem Pomurju, prisotni pa so izrazili željo po pogostejšem druženju.
Dogodka ob dnevu neodvisnosti Bosne in Hercegovine so se udeležili Bosanci in Hercegovci iz vseh koncev naše države, ki živijo in delajo v slovenskem Pomurju, pa tudi Slovenci, njihovi prijatelji, ki so bili navdušeni nad dogajanjem in pozitivno energijo prisotnih.

Povzeto po:

DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE PROSLAVLJAO SE U SLOVENSKOJ ŠKOLI U MURSKOJ SOBOTI

Sadržajan program pred publikom svih uzrasta

Dan nezavisnosti Bosne I Hercegovine prvi put je obilježen i proslavljen u jednoj slovenskoj školi – u Prvoj osnovnoj školi Murska Sobota. Sadržajan i zanimljiv program, uz recitacije prigodnih stihova o Bosni i iz Bosne, igru i ples oduševio je brojnu publiku svih uzrasta, od djece iz vrtića do  penzionera.

Program su pripremili i publici predstavili učenici iz Murske Sobote, polaznici dopunske nastave bosanskog jezika i kulture i njihovi  slovenski prijatelji, a na inicijativu profesora bosanskog jezika i književnosti Hazima Karića.

U pripremi prigodnog programa za obilježavane Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine za učenike dopunske nastave bosanskog jezika i kulture, željeli smo da se učenici na ovaj način predstve svojim roditeljima i rodbini. Međutim, nakon razgovora s nekim roditeljima ovih učenika, vijest se proširila društvenim mrežama, pa je događaj, za kratko vrijeme pobudio veliki interes. Na ovoj priredbi se okupio toliko veliki broj posjetilaca da je najveća učionica u školi bila premala da primi sve zainteresirane da prisustvuju. Nakon oficijelnog dijela programa i prigodnog časa historije, uslijedilo je druženje uz domaće specijalitete koje su pripremili roditelji učenika. Ispostavilo se da je ovaj događaj do sada prvi i najveći skup Bosanaca u slovenskom Pomurju. Na opšte zadovoljstvo svih prisutnih, već se pojavila inicijativa za češća okupljanja i druženja, kaže Hazim Karić, inicijator i koordinator ove proslave.

Na ovom zanimljivom slavlju u povodu Dana nezvisnosti Bosne i Hercegovine prisustvovali su Bosanci i Hercegovci iz svih dijelova naše zemlje koji žive i rade u slovenskom Pomurju, ali i Slovenci, njihovi prijatelji, koji su bili oduševljeni pozitivnom energijom koja je vladala na ovom slavlju.

Hazim Karić, profesor bosanskog jezika i književnosti.

Dostopnost