V petek, 18. 11. 2022, smo tudi drugi razredi v okviru naravoslovnega dneva obeležili dan slovenske hrane. Preživeli smo čudovit in nadvse poučen dan, začenši z vselej okusnim tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Ob poučnih filmčkih in literaturi smo spoznali nekaj zanimivosti o mleku in čebelah ter njihovih proizvodih. Seznaniti smo se želeli s tem, zakaj je uživanje lokalno pridelane hrane pomembno. Pripravili smo si pravo degustacijo medu domačih čebelarjev in ugotovili, da se ti med seboj po okusu in barvi ločijo, vsi pa so izvrstnega okusa. Sledil je obisk čebelarjev, ki so hkrati tudi stari starši naših starejših učencev. Obiskali so nas gospod Janko Rožman in predsednik Čebelarskega društva M. Sobota gospod Franc Hauko s soprogo, gospo Angelo. Pripravili so nam čudovito doživetje z razlago o dejavnostih čebelarjev, zanimivostih o čebelji družini ter s predstavitvijo čebelarske opreme in za to smo jim zelo hvaležni. Nepozabni vtisi nam bodo ostali z rokodelske delavnice, v kateri smo iz lesenih letvic samostojno sestavljali satnike, jih žičili in nanje pritrdili satnice iz čebeljega voska. O bogatih vtisih poročajo zgovorne fotografije iz galerije, ki pričajo tudi o tem, da smo ob rabi kladiv in klešč ohranili vse prste.

Dostopnost