Tabor za učence 7. razreda je potekal 19. in 20. 4. 2022, za učence 8. razreda pa 21. in 22. 4. 2022 v Markovcih, v nastanitvenem centru Peterloug. Vsi smo se razveselili dejstva, da so nam tokrat razmere dopuščale izvedbo tabora izven šole.

BiTU 7. razred (19. in 20. 4. 2022)

V torek, smo se ob 7.30 zbrali v šoli, pred gospodinjsko učilnico, se najedli, nato pa se s šolskimi kombiji odpeljali v Markovce. Tam smo se najprej razdelili v sobe, deklice skupaj, ter dečki skupaj. Kmalu smo začeli s prvo uro pouka. Učitelj Darko nam je predstavil vsebino tabora, v nadaljevanju je izpostavil nekaj bistvenih poudarkov o dejavnikih, ki vplivajo na uspešno učenje. Veliko časa pa smo namenili učenju mnemotehnik in kako si s pomočjo le – teh, lažje zapolnimo stvari. Po dobrem kosilu smo se kljub dežju odpravili na krajši sprehod do konjev. Po vrnitvi smo nadaljevali s poukom. Ker nam je odpadla dodatna aktivnost astronomija, smo imeli nekaj več prostega časa, ki je bil namenjen druženju in igranju družabnih iger. Po večerji smo imeli kviz, katerega vsebina je bila človeško telo. Po večernem tuširanju in druženju po sobah smo šli spat – eni prej, drugi malo pozneje.

Drugi dan smo po zajtrku, ki smo si ga pripravili sami, opravili še zadnje ure učenja. Dobili smo veliko poučnih in uporabnih informacij o ustnih in pisnih ocenjevanjih. Po zabavnem učenju, smo pojedli odlično kosilo, nato pa se malo sprostili na zunanjih površinah. Po končanem odmoru, smo se razdelili v trojice in pripravili predstavitve o vsem naučenem. Skupine so predstavile narejeno, mentorja pa sta ocenila naše delo in trud. Nekatere skupine so si za delo pridobile oceno odlično, nekatere pa fantastično.

Okoli 17.30 smo se vrnili nazaj v šolo, kjer so nas že čakali starši.

Vita Janža in Sara Števančec

BiTU 8. razred (21. in 22. 4. 2022)

V četrtek in petek smo s sošolci preživeli enkraten čas na taboru za nadarjene učence v Markovcih. Tja smo se odpeljali s kombiji ter se ponovno srečali z učiteljem Darkom Hederihom. Na tokratnem taboru smo spoznavali različne vrste mnemnotehnik, ter bližnjice in trike učenja. Spoznali smo kar nekaj zanimivih trikov s katerimi si lahko na zabaven način pridobimo kar nekaj koristnih točk na testu ali ustnem ocenjevanju.

Prosti čas smo preživeli zunaj, najbolj smo se zabavali ob igranju nogometa (deklice proti fantom seveda), kjer smo bile deklice očitno boljše. Obiskali smo tudi Žido-Lenaršičev mlin. Vsak dan smo izvrstno jedli. Za večerjo smo si privoščili celo pico.

Zvečer smo tekmovali v igranju zabavnih kvizov, kjer smo spoznavali človeško telo. Polni energije smo se odpravili “spat”. Tudi naslednji dan je bil zanimiv. Pripraviti smo morali referate, o tem kar smo se učili in jih nato tudi predstaviti.

Na taboru smo se imeli čudovito in komaj čakamo na naslednji tabor.

Vita Nonkovič, 8. c

Dostopnost