V petek, 1. aprila, sem se udeležil Andersenove noči v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Bilo je poučno in zelo zabavno, zato sem se odločil, da vam vse skupaj malo podrobneje opišem.

V petek zvečer ob 19. uri smo se začeli zbirati pred knjižnico. Ko smo vsi prišli, smo se malo razgledali in počasi začeli z delom. Za začetek nam je knjižničarka Vesna prebrala pravljico Cesarjeva nova oblačila, Vita pa njeno pravljico Erdeča kapica in heker volk. Nato nas je obiskal ustvarjalec stripov in ilustracij, Gregor Purgaj, ki nam je razložil osnove ustvarjanja stripov in risanja ilustracij. Malo kasneje smo dobili še okusne pice različnih okusov.

Potem ko smo se okrepčali, smo se razdelili v dve skupini in ustvarjali svoje stripe. Ena skupina je ustvarjala strip na pravljico Cesarjeva nova oblačila, druga pa na pravljico Erdeča kapica in heker volk. Ustvarjanje nam je vzelo kar nekaj časa, a ko smo končali in stripa sestavili, je izgledalo super. V načrtu smo imeli tudi koreografijo modernega plesa, a je mentorica zbolela, zato smo se znašli sami, in to prav odlično. Vse skupaj je trajalo do 1 ure zjutraj, ko smo se malo utrujeni, a še vseeno polni energije, odpravili spat. Težko smo zaspali in prvi smo se zbudili že ob 6. uri zjutraj. Imeli smo obilen zajtrk in se začeli pripravljati za nastop. Ob 10. uri so prišli starši in prijatelji. Predstavili smo jim naše delo, malo zaplesali in se dobro imeli. Dobili smo tudi stripe na temo srednjega veka in še pogostili so nas z rogljički in sadnimi sokovi. Nato smo se ob 11. uri odpravili domov s polnimi glavami novega znanja in lepih spominov. Tam sta bila z nami še učiteljica Anita Šinko ter knjižničarka Ana, ki sta nam pomagali in pazili na nas.

Tako je potekala naša noč v knjižnici, ki je bila eno lepo nepozabno doživetje, ki nam je podarilo kup novega znanja.                                                                                                                     Tin Šaruga, 6. c

 

O dogajanju v tej noči si lahko ogledate v kratkem filmčku (na spodnji povezavi), ki ga je posnel knjižničar Matej.

Bralna noč z Andersenom 2022

Še nekaj naših vtisov:

Noč z Andersenom mi je bila zelo všeč, še posebej ko smo se v knjižnici igrali skrivalnice. Ustvarjali smo stripe po Andersenovi pravljici Cesarjeva nova oblačila ter Vitini pravljici o Erdeči kapici in hekerju volku. Pri ustvarjanju stripa sem zelo uživala. Veliko sem se nasmejala, največ pri plesanju. Jedli smo tudi slastne pice. Takšno noč bi še z veseljem ponovila.

Julia Vouri, 6. a

Meni je bilo na noči branja fantastično. Bili smo dolgo pokonci. Jaz bi še ostala, ampak je bilo tudi to dovolj. Tam bi ostala še dalje, saj mi je bilo zelo lepo. Če bi bila priložnost, bi šla z veseljem še večkrat na bralno noč.

Brina Berlak, 6. c

Dostopnost