Včeraj, 30. marca 2022, sva z razredničarko preživeli res zabaven dan. Že zjutraj sva se odpravili v Celje na srečanje mladih ustvarjalcev, saj je bil moj literarni prispevek izbran med pet najboljših v državi. Ob desetih smo se zbrali na OŠ Frana Roša, kjer so nas nadvse prijazno sprejeli, nas pogostili in obdarili.

                       

Program so otvorili s himno Frana Roša, nato pa smo začeli z delavnicami. Mladi literati smo imeli delavnico s pisateljem Damijanom Šinigojem, naši mentorji pa s knjižničarko in promotorko branja Ksenijo Medved.

   

Na delavnicah smo se izredno zabavali, se veliko pogovarjali, brali in se smejali. Na šoli smo imeli tudi odlično kosilo, nato pa smo se odpeljali do Roševe hiše, kjer so nas toplo sprejeli njegovi sorodniki. Po ogledu smo si ogledali tudi razstavo nagrajenih šolskih glasil v Osrednji knjižnici Celje.

Glavni del pa se je odvijal v Glasbeni šoli Celje, saj je tam potekala slavnostna prireditev in podelitev nagrad najboljšim avtorjem literarnih prispevkov in šolskih glasil. Med nagrajenimi mladimi avtorji sem bila tudi jaz. Prejela sem zlato priznanje, knjigo, rožo ter nekaj ljubkih darilc. Podarili so nam tudi zbornik z naslovom Ladjica leti v neznano, kjer so objavljeni naši literarni prispevki. Hranila ga bo tudi naša šolska knjižnica, tako da si ga lahko ogledate tudi vi.

 

Na podelitvi sta me prijetno presenetila tudi moja teta in bratranec, podala pa sem tudi izjavo za televizijo.

               

Dan je bil enkraten in res sem srečna, da sem bila lahko del takšnega čudovitega dogodka, ki ga ne bi mogla bolje preživeti s super mentorico, učiteljico Anito.

Vita Nonkovič, 8. c.

Dostopnost