V petek zvečer ob 19. uri smo se učenci iz 6. b odpravili v Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota na Noč z Andersenom. Najprej nam je knjižničarka Vesna predstavila kamišibaj z naslovom Mala morska deklica. Kamišibaj je japonsko papirnato gledališče, “kami” pomeni papir, “šibaj” pa pomeni gledališče.

Kasneje nas je v knjižnici obiskala gospa Dora in nam predstavila risanje na medenjake. Tudi mi smo se poizkusili v tem in naredili zelo lepo razstavo pisanih medenjakov (srčkov, konjičkov, možičkov in rožic). Pri risanju smo morali biti zelo natančni in zato smo ustvarili veliko lepih medenjakov. Nekaj smo jih seveda tudi pojedli.

Potem pa smo se razdelili v dve skupini in naredili svoj kamišibaj. Ena skupina je izbrala pravljico Vžigalnik, druga pa Leteči kovček. Obnovo knjige smo se naučili na pamet, najpomembnejše dele pravljice pa smo narisali na papir. Po ustvarjanju kamišibajev smo pojedli pico, ki nam je vsem zelo teknila in šli spat. Seveda smo zaspali šele zelo pozno v noč.

V soboto dopoldan ob 10. uri so prišli naši sorodniki in si ogledali naši predstavitvi. Na koncu je sledila pogostitev s pijačo in medenjaki, ki smo jih sami okrasili.

Preživeti noč v knjižnici mi je bila zelo razburljiva in lepa izkušnja. Všeč so mi bile vse dejavnosti, ki smo jih izvajali v knjižnici. Želim si, da bi bilo takih aktivnosti več.

Živa Nonkovič, 6. b

 

 

Dostopnost