NADOMESTNI TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

11. junija 2021 smo na naši šoli izvedli nadomestni Tradicionalni slovenski zajtrk.
Ker tradicionalnega slovenskega zajtrka v novembru 2020, ob dnevu slovenske hrane, zaradi epidemioloških razmer v šolah nismo mogli izvesti, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predlagalo 11. junij 2021, za izvedbo nadomestnega slovenskega zajtrka.

Zaradi epidemije in ukrepov NIJZ, zajtrka na način, kot smo ga izvajali v preteklih letih, nismo mogli izvesti. Zajtrk so učenci pojedli v učilnicah na začetku prve šolske ure. Učenci 6. razreda pa pred odhodom na ekskurzijo v jedilnici šole. Zajtrk ni bil nadomestek dopoldanske šolske malice.

Za zajtrk je bilo učencem ponujeno mleko, črni kruh, maslo, med in jabolko. Živila so bila lokalno pridelana.
Med zajtrkom so imeli učenci možnost ogleda kratkih posnetkov: OD ZRNA DO HRUHA in OD ČEBELE DO MEDU. Pogovarjali so se o pomenu zajtrka ter o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.

 Tim za prehrano.

 
 

Več prispevkov iz Novice