Erasmus+ srečanje v Španiji

V šoli sodelujemo v projektu Erasmus+ skupaj s sedmimi državami: Latvijo, Italijo, Španijo, Portugalsko, Poljsko, Romunijo in Turčijo z naslovom What about your blue. Projekt temelji na smotrni uporabi in varčevanju z vodo.  Projekt traja že drugo leto in izvedli smo veliko aktivnosti. Ker sem v projekt aktivno vključena, sem dobila priložnost potovati v Španijo. Z učiteljico in dvema sošolcema smo se odpravili v Murcio. Na pot smo se podali 7. januarja. Tam so nas sprejele družine, pri katerih smo preživeli teden. Vsak dan smo imeli skupne različne dejavnosti in obiskali veliko znamenitosti v okolici tega mesteca. Spoznali smo njihov način življenja, okusili njihovo hrano, šolsko življenje in še bi lahko naštela. Najbolj zanimivo pa ni bilo samo dogajanje, obiskovanje znamenitosti,… , pač pa sklepanje novih prijateljstev z udeleženci iz različnih držav. Jaz sem stanovala pri Ani, katera je oktobra leta 2018 obiskala Slovenijo in pri meni preživela čudovit teden. Prav ta občutek sem jaz začutila pri njej. Z njeno družino in prijatelji smo se zelo zbližali, ostali v nenehnem stiku, kar dandanes ni problem in se bom, če bo mogoče, v poletnih počitnicah odpravila v Španijo. To je bila zagotovo najlepša izkušnja v mojem življenju in lep začetek novega leta.

Lana Krančič

 

V okviru projekta ERASMUS+ sem se od 7. do 11. januarja 2019 pod vodstvom učiteljice Monike Krančič udeležil srečanja učencev in učiteljev v Španiji v mestu Murcia. Srečanja sta se udeležili še dve učenki in sicer Lana in Taja. Mesto Murcia leži na jugovzhodu Španije in je sedmo največje mesto v državi. Potovali smo z letalom iz letališča na Dunaju. Pristali smo na letališču v mestu Valencia, od tam pa še potovali  z avtomobilom do končnega cilja, mesta Murcia.

Srečanje je potekalo po programu. Nastanil se sem pri družini, ki stanuje v večstanovanjski hiši. Člani družine so bili zelo prijazni in gostoljubni. Še posebej me je pritegnila njihova govorica, španščina. Govorijo namreč zelo hitro in glasno.

V tem enotedenskem času smo si ogledali njihovo šolo, se sprehajali po samem mestu, obiskali  muzej v mestu, nakupovalno središče »Las Salinas«, se odpeljali do solin, do obale Sredozemskega morja. Videli smo čudovite peščene obale. Zadnji dan smo si ogledali posnetke, s katerimi se je vsaka šola predstavila kako varčuje z vodo.

Doživetje je bilo enkratno, vendar prekratko.

 

Tim Huber

 

 
 

Več prispevkov iz Erasmus+ 2017-2019: What about your blue?