Erasmus+ srečanje v Romuniji

Učiteljica Monika Krančič in učenki Neža Kuhar ter Živa Štertak smo se od 3. do 7. decembra 2018 z avtobusom odpravili proti Romuniji, natančneje v kraj Sibiu. Pot je bila naporna, a pokrajina vredna ogleda. Srečanje je trajalo pet dni. Naša naloga je bila, da smo predstavili fotografije, ki so jih posneli učenci in prikazujejo neokrnjeno naravo v naši okolici. Naša šola je pripravila razstavo le-teh že novembra 2018 v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti.

Svojo nalogo sta odlično opravili tudi Neža in Živa, saj sta v živo predstavili pesem o vodi. Ogledali smo si še prelepo naravo in doživeli Romunijo – takšno, kot je v resnici – pretežno revna. Kljub skromnosti smo okusili odlično gostoljubje in romunsko kuhinjo.

Monika Krančič

 

Romunijo sem obiskala decembra 2018. Jaz, Neža in učiteljica smo prispele v Sibiu šele ob enajstih zvečer, kjer so nas že čakale družine. Ko sem prišla v gostujočo družino sem bila presenečena saj je bila hiša pretežno velika. Naletela sem sicer na nekaj preprek, ampak mi je bilo vseeno všeč. Tudi izleti so bili zelo lepi, prav tako ljudje. Romunija je lepa dežela in jaz sem vesela, da sem jo obiskala.

Živa Štertak

 

 

 
 

Več prispevkov iz Erasmus+ 2017-2019: What about your blue?