Erasmus+ srečanje v Latviji

Od 18. do 22. marca smo obiskali Latvijo. Čeprav je pri nas že bila pomlad, nas je tam grozno zeblo. Učenki Neža Sečko in Izza Šiftar ter učiteljica Monika Krančič smo se z letalom odpravili proti severu. Šola je na podeželju v kraju Cesis, kakšnih 50 km iz glavnega mesta Rige, majhna,  z okrog 80 učenci. Ceste so bile ravne, na nekaterih odsekih poledenele, prava adrenalinska vožnja vsak dan… Veliko aktivnosti smo imeli zunaj, kar je za nas »južnjake« predstavljalo težavo: sankanje, pohod, iskanje zakladov v muzeju na prostem. Vendar so nas Latvijci vedno ogreli – s plesom, gostoljubjem in še bi lahko naštevali. Zelo veseli, da nas gostijo in hkrati skromni z velikim srcem.

Predstavili smo plakat o domačih organizacijah, ki se ukvarjajo z ohranjanjem voda v naši okolici ter prinesli s sabo prekmursko gibanico.

Čeprav nas je dobro zeblo, nam bo obisk ostal v večnem spominu.

Monika Krančič

 

Obiskala sem Latvijo. Tam smo se imeli zelo dobro, predvsem zato, ker je bilo veliko snega in zimskih aktivnosti. Družine so zelo prijazne, čeprav veliko staršev ne zna angleško, ampak vseeno smo nekako komunicirali. Zelo sem bila žalostna, ko smo zapustili Latvijo, saj sem spoznala prave prijatelje in rada bi se tja tudi vrnila.

Neža Sečko

 

 
 

Več prispevkov iz Erasmus+ 2017-2019: What about your blue?