DOBRA DELA MLADIH PROSTOVOLJK V MESECU DECEMBRU

December je mesec poln pričakovanj, prazničnega veselja in zimskih radosti. Pri nas prostovoljcih pa prazniki prebudijo dobrodelnost in zato smo se na šoli odločili, da pristopimo k dobrodelnim akcijam.

Pomagali smo pri pripravi in izvedbi šolskega bazarja in se pridružili mednarodnemu projektu tkanja prijateljskih vezi, ki je potekal pod imenom Igrača za vsakega malega junaka. Cilj projekta je bil mednarodno sodelovanje, tkanje prijateljskih vezi med otroki Slovenije in BIH, hkrati pa tudi humanitarna nota, v kateri slovenski otroci podarijo svojo še uporabno igračo otrokom BIH. Zbrali smo veliko plišastih igrač, ki so jih mlade prostovoljke opremile z lepimi mislimi.

Da bi polepšali božične praznike socialno ogroženim družinam v Pomurju, pa smo pomagali Anini zvezdici in zbirali hrano z daljšim rokom uporabe ter higienske pripomočke. Veseli smo, da ste podali svojo dlan in oddali svoj prispevek.

V petek, 18. 12. 2015, smo s prostovoljkami Živo, Ano in Lano ter hišnikom Bojanom ves zbrani material odpeljali na zbirna mesta.

Hvala učencem, staršem in učiteljem za darovane stvari. Tako smo vsi skupaj pokazali, da imamo veliko srce in znamo pomagati sočloveku v stiski.

Posebna pohvala pa grem prostovoljkam OŠ I M. Sobota, ki so žrtvovale svoj prosti čas za dobra dela.

 

»Dobrodelnost ne presojamo po tem,

kaj je dano ali narejeno,

ampak zakaj je dano ali narejeno.«

(L. A. Seneka)

 Tatjana Fras, mentorica mladih prostovoljcev

 
 

Več prispevkov iz Novice