Zimska šola v naravi – Rogla 2015

Torkovega večera smo se vsi veselili, saj je bil na sporedu kviz Male sive celice. Razporedili smo se v skupine, kviz je vodil zabaven Darko Hederih. Bilo je zanimivo in napeto. Z mojo ekipo (Maruša) smo se skoraj uvrstili v polfinale.
Po kvizu smo se razdelili v dve skupini, nekateri so šli plavat, ostali pa v telovadnico, kjer smo igrali košarko, odbojko in nogomet.
Naslednji dan (sreda) smo med smučanjem ugotovili, da smo že vsi napredovali. Spočili in ogreli smo se s čajem ter občudovali bližnje lepote Rogle.
Po delu v učilnici je sledil nepozabni večer v discu. Zaplesali smo ob glasbi, a na koncu je marsikaterega premagala utrujenost. Bilo je cool, nepozabno!
Želimo si, da bi naša zimska šola v naravi še naprej potekala tako zabavno in poučno.
Zjutraj pa smo zapeli naši učenki, ki praznuje rojstni dan in jo prijetno presenetili.

Maruša, Pia in Enej

Zgodaj zjutraj nas je zbudilo zvonjenje budilke. Hitro smo se oblekli in odhiteli do šole. Poslovili smo se od staršev, se namestili v avtobusu, pomahali v slovo in naša pot se je začela.

Ko smo prispeli na Roglo, smo odložili prtljago in se podali na smučišče. Komaj smo čakali, da smo se spustili po smučarski strmini. Kljub padcem smo uživali.

Sledilo je kosilo, ki nam je povrnilo izgubljeno energijo, potem pa smo se vrnili na smučišče.

Pozno popoldne smo se namestili v lepo urejene sobe. Ob 17. uri smo nadaljevali s učno uro v sodobno opremljeni predavalnici. Prebrali smo Bevkovo Sinico in rešili učni list. Stekel je pogovor o pticah pozimi, ptičjih krmilnicah in o pisatelju, ki ga je sinica učila ljubezni do svobode. Ob tem nas je učiteljica Cvetka popeljala v čas ledenih rož na šipah, žvižganju vetra, obilici snega in velikih zametih.

Po večerji smo si ogledali film, potem pa smo komaj čakali druženje v sobah in sledil je le še zasluženi počitek.

Hanah in Živa Elly

 
 

Več prispevkov iz Novice