KULTURNI DAN ZA UČENCE 8. IN 9. RAZREDOV

Kulturni dan za učence 8. in 9. razredov

Kulturni dan je bil v sredo, 4. 1. 2012. V uvodnem delu dneva smo se seznanili z gledališkim bontonom, življenjem in delom avtorja C. Dickensa, nato pa še z vsebino romana Oliver Twist.

Po malici smo si v ogledali predstavo Oliver Twist. Dan smo zaključili z analizo predstave, zapisali smo svoje vtise in misli.

Nika Bunderla, 8.b

 

Oliver Twist je bil sirota v sirotišnici, nato rejenec pri pogrebniku. Ker so z njim kruto ravnali, je pobegnil v London. Tam je spoznal Lisjaka. Ta ga je odpeljal k Faginu in svojim prijateljem. Vsi ti so bili roparji, tatovi. Kradli so robce, denarnice in drugo. Nekega dne so Oliverja zalotili pri kraji. Odpeljali so ga na sodišče. Okradeni gospod ga je vzel k sebi domov in zanj skrbel. Gospod je Oliverja prosil, naj odnese knjige nazaj v knjigarno. To mu je preprečila Nancy, ki ga je odpeljala nazaj k Faginu. Nazadnje so ga zaprli in Oliver je odšel nazaj k prijazni družini.

Laura Palić, 8.c

 

Prebrala sem knjigo in si ogledala film. Najbolj sem navdušena nad knjigo, predstava pa mi je bila tudi všeč, saj so igralci zelo dobro igrali, pogrešala sem več scene, ki so jo popestrili s plesom in petjem.

Če bi bila jaz Oliver Twist, se ne bi dobro počutila.

Sara Mitić, 8.b

Tudi v današnjem času je kar nekaj sirot. Živijo v sirotišnicah ali pri družinah, pri katerih se jim dobro godi. Dobijo dovolj hrane in niso tepeni. Nekateri se odselijo k rejniškim družinam in obiskujejo šolo.

Natalia Lončar, 9.a

 

Menim, da je med nami kar nekaj Oliverjev Twistov. Vem, da obstajajo na svetu otroci, ki bi naredili vse za kos kruha, medtem ko ga nekateri mečemo stran.

Predstava je bila zelo poučna, saj je na svetu veliko nedolžnih otrok, ki trpijo, so brez staršev …

Želim si, da bi med nami bilo čim manj Oliverjev.

Tajda Gaal, 8.a

 

Dobro je, da obstajajo različne ustanove (Karitas, Unicef), ki pomagajo ubogim ljudem. Seveda smo po moralnih pravilih tudi mi dolžni pomagati z oblačili, igračami, finančnimi sredstvi, če pa drugo ne, pa vsaj z lepo besedo ali odkritim nasmeškom.

   Naja Belec, 8.a

 
 

Več prispevkov iz Prispevki