Tečaj hitrega branja

Tečaj hitrega branja

Tečaj hitrega branja se je odvijal v Moravskih Toplicah, natančneje v hotelu Vivat. Tja smo se odpravili že v četrtek, 8. 12. V hotelu Vivat smo se srečali in spoznali z gospodom Darkom Hederihom, ki je tečaj tudi vodil.

Izvedeli smo veliko zanimivih stvari, med drugim tudi to, da v povprečju odrasli človek prebere od 150 do 200 besed v eni minuti. Mi smo s tehnikami hitrega branja izpilili svoje veščine in si vsi dvignili povprečje prebranih besed od 300 pa do 500, nekateri tudi do 550. Tudi petek je bil zelo poučen. Privoščili smo si tudi slastno kosilo. Po napornem dnevu pa je sledilo kopanje ter sproščanje v bazenih, ki jih ponuja hotel.

Sandi Šalamon, 8.b

Tečaj se mi je zdel zanimiv in mislim, da sem se kar nekaj naučila. Gospod Darko Hederih nas je učil veliko različnih metod, kako hitreje brati. Po vsaki metodi smo imeli tudi kratek test, s katerim smo preverili naučeno snov, na koncu pa smo imeli test, ki je pokazal, koliko smo se naučili na celotnem tečaju. Čeprav sem v četrtek manjkala, sem izboljšala hitrost branja in upam, da bomo še kdaj imeli kakšen tečaj.

Rebeka Dokl, 9.a

Tečaj hitrega branja je bil zame zelo zanimiv. Opravljali smo razne naloge in se naučili dveh novih metod hitrega branja. Na tečaju smo se tudi pozabavali in se velikokrat nasmejali. Zelo smo bili presenečeni nad končnimi rezultati, saj se je nekaterim učencem hitrost branja izboljšala kar za 100 %. Skratka, tečaj je bil zelo zanimiv, zabaven in učinkovit.

Anna Novak, 9.a

Ta dva dni v Vivatu sta bila zelo zanimiva. Tečaj bi lahko trajal več dni, saj bi tako odnesli še več znanja. Naučila sem se brati diagonalno in navpično.

Taja Škerlak, 9.a

Tečaj hitrega branja je bil zelo zanimiv, poučen, ampak prekratek. Hrane je bilo premalo in ni bila preveč okusna. V prihodnje bi bil lahko program daljši in lahko bi bil kje drugje.

Alen Buzeti, 9.b

Tečaj hitrega branja je bil zame dobra izkušnja. Dobil sem podatek, kako hitro berem in kaj moram izboljšati. Tečaj je bil poučen in zanimiv. Gospod Darko Hederih, vodja tečaja, nam je stvari odlično razložil. Je odličen predavatelj.

Bine Fras, 9.b

Na tečaju hitrega branja je bilo zanimivo. Izvedeli smo veliko načinov, s katerimi si lahko pomagamo, da bomo napredovali oz. dosežene rezultate ohranili. Delali smo večinoma na hitrosti branja in ne na razumevanju besedila. Šli smo skozi številne teste in vaje. Tečaj mi je pomagal, saj se mi je hitrost branja izboljšala za približno 62 %. Med tečajem pa nam je gospod Hederih včasih popestril delo s kakšno šalo.

Sonja Fajhtinger, 9.b

V Vivatu je bilo lepo. Naučili smo se hitreje brati. Bilo mi je zelo všeč in sem zelo zadovoljen. Tečaj bi lahko bil še daljši.

Matjaž Malok, 9.b

Na tečaju hitrega branja sem se veliko naučila. Bilo mi je všeč, da smo opravljali različne teste. Hitrost mojega branja se je povečala za 119 %, kar me zelo veseli. Edino, kar pa mi ni bilo všeč, pa je bilo premalo odmorov in prekratki odmori. Razlaga je bila zanimiva in poučna.

Tina Špilak, 9.b

Tečaj hitrega branja mi je bil zelo všeč, saj sem se kar nekaj naučila. Predavanja so bila zelo zanimiva, saj je bilo vključeno veliko praktičnega dela. Ob učenju smo se hkrati zabavali in z veseljem bi se še udeležila podobnega tečaja. Priporočila pa bi ga vsem, ki zelo radi berejo, a nimajo veliko časa za branje.

Minka Tivadar, 9.b

 
 

Več prispevkov iz Prispevki