Prov hudo

 Prov hudo

V torek 13. 12. 2011 smo si v novi kino dvorani – Park ogledali predstavo Prov hudo.

Predstava je govorila o najstnici, ki je zaradi ločitve staršev in dodelitve v oskrbništvo očeta, zbežala od doma. Živela je na cesti oz. med brezdomci. Kar nekaj dni je že tavala naokoli in postajala je zelo, zelo lačna. V roki je nosila svojo plišasto igračo, po imenu Ficko. Tudi on je bil kar precej lačen. Ker ni imela druge izbire, je odšla v skladišče, kjer je bila neka gospa in njen mož, ter ukradla čokolado. Teta in stric sta se razjezila in ji vzela nahrbtnik. Povedala sta ji, naj jima vrne čokolado, onadva pa njej nahrbtnik. Začeli so se pričkati, ko je Juliji izšlo iz ust, da je od doma zbežala in se noče vrniti. Gospa je pokazala malo sočutja, vendar je punca samo pograbila nahrbtnik in stekla drugam. Nato je srečala fanta Andreja. On je bil malo nesramen do nje, ona pa še bolj do njega. Vendar je to bilo samo zato, ker sta si bila všeč. Andrej ni živel na cesti, temveč je bil normalen fant, ki je raznašal časopis. Vozil se je na svoji rolki z drevesom. Med svojim bivanje na cesti je srečala še eno gospo, ki je ves čas samo bila dobre volje ter je pela poezije. Pomagala ji je pri raznovrstnih problemih: združila je njo in Andreja, jo spravila v dobro voljo, pomagala ji je pri lakoti, saj ji je ponudila polovico svojega sendviča itd.
Na koncu pa ji je še pomagala, da sta se starša pogovorila, kaj je za Julijo najboljše in, da lahko živi pri mami.
Ko smo prišli spet nazaj v šolo, pa smo analizirali predstavo. Pohvale in kritike so kar padale. Enim je bila zanimiva, drugim dolgočasna, tretjim pa smešna. Podajali smo tudi ocene od ena do deset. Povprečna ocena našega razreda bi bila sedem, sedem pa pol, pa tja do osem.
Meni osebno se je zdela predstava smešna, nekateri prizori pa so bili malo dolgočasni, vendar si jo je vredno ogledati.
Zanimiva mi je bila tudi zato, ker so v njej nastopali znani Slovenci. To si bili: Alenka Tetičkovič, Jernej Kuntner, Matevž Müller, Marjana Brecelj ter Ana Hribar.
Z naše analize je bilo moč izbrati, da nam je bila predstava všeč in, da bi si jo ogledali še enkrat.

Andreja Mekicar, 6.b

 

 

 

 
 

Več prispevkov iz Prispevki