POHOD UČENCEV 2. A in 2. C V PAVILJON EXPANO

Ker letos zima ni bila nič radodarna s snegom, smo namesto zimskega športnega dneva opravili športni dan v pomladnem času.

V petek, 10. 5. 2019, smo se odpravili na pohod v novi športni, turistični in doživljajski park Expano. Učencem sva na pohodu želeli približati turistični razcvet našega kraja in začetek razvoja jezera z raznolikimi ponudbami vsebin za šport in rekreacijo za nas domačine in druge obiskovalce.

Ob prihodu v paviljon Expano smo se v hišicah, ki so namenjene piknikom, okrepčali s šolsko malico in se razgledali po čudoviti okolici obdani s Soboškim jezerom. Pogledali smo si tudi urejene zunanje športno-rekreacijske površine z različnimi motoričnimi orodji.

Po vrnitvi v šolo smo se ustavili na Trgu kulture v Evropski vasi, kjer smo doživeli Evropo v malem. Z navdušujočo točko so se predstavili tudi učenci naše šole, in so prejeli bučen aplavz.

Učenci zatrjujejo: »Bil je pester, zanimiv in predvsem poučen dan, poln nepozabnih doživetij. Najpomembneje pa je, da smo veliko storili za svoje zdravje.«

                                                                                        učiteljici 2. a in 2.c z učenci