ČISTILNA AKCIJA

V soboto, 30. 3. 2019, se je dvaindvajset učencev naše šole samoiniciativno udeležilo tradicionalne čistilne akcije v Mestni občini Murska Sobota. Povabilu h koristno preživetem sobotnem dopoldnevu so se odzvali učenci 5., 6. in 7. razredov: Samo Lazar,  Peter Pavlinjek, Tejo Terplan, Laura Azola, Rok Benko, Ema Zadravec, Mara Zec, Živa Hoblaj, Lana Legenič, Etien Toplak Komaricki, Blaž Horvat, Luka Šebjanič , Jani Sever, Nika Perš, Lana Golob, Nino Gomboc, Aleša Novak, Leean Hui Zheng, Jasna Džaferović, Elina Kovač, Jan Fujs, Zala Iršič in Filip Hozjan.

Pred samo akcijo smo si razdelili zaščitne rokavice, oprijemalne palice za smeti in vreče za ločeno zbiranje odpadkov. Najprej smo se lotili čiščenja okolice šole, nato smo s čiščenjem nadaljevali v mestnem gozdičku v Fazaneriji. Na delovnem sprehodu smo se kljub jezi nad onesnaževalci imeli lepo. Ob prijetnem klepetu smo naravo olajšali za kar nekaj plastenk, cigaretnih ogorkov, steklenic in odvrženih papirnatih embalaž.

Kljub precej najdenim smetem v živi meji okrog šole smo bili veseli, da je smeti vsako leto manj, kar dokazuje, da pri ljudeh ekološka zavest vseeno narašča. Ponosni smo, da ima tudi po naši zaslugi OŠ I M. Sobota šolsko okolico z lepšo podobo, sprehajalci in športniki v Fazaneriji pa bodo uživali v čistejšem gozdičku.

ekokordinatorica Marijana Štubel in spremljevalki Nataša Kopič Karas ter Barbara Meglič