BABICE IN PRABABICA NA OBISKU V 2. B …

Na roditeljskem sestanku smo omenili, da bi bili veseli obiska starih staršev, in še mislili si nismo, da se jih bo takoj oglasilo kar pet in da nas 6. in 11. marca čakata tako nepozabni srečanji. Obiskale so nas Lorina prababica Irena Vlaj, Jurijeva babica Anica Bagari, Aljaževa babica Bernarda Temlin, Linina babica Mirjana Ivanov in Analenina ter Sofijaninina babica Šarika Zrim.

Pripovedovale so nam, kakšno je bilo življenje v najzgodnejših letih. Dogodki, običaji, opravila, prehrana, igre in šola, o katerih dandanes beremo le še v knjigah, so po mnogih letih spet zaživeli. Še tako prepričljivo učiteljičino pripovedovanje med poukom ne more tako doživeto predstaviti časa naših babic in dedkov. Otroci so jih zelo zavzeto poslušali, nekateri kar z odprtimi usti. Da so si otroci pripovedovano lažje predstavljali, smo imeli v razredu v tistem tednu veliko fotografij in predmetov iz tedanjih dni, ki so jih posodili tudi drugi stari starši. Za bogato razstavo se zahvaljujemo prav vsem.

Po uri in pol poučnega in zanimivega potovanja v preteklost smo se babicam in prababici zahvalili, če pa vas zanima še kaj, si oglejte slike in povprašajte otroke.

 

Učenci 2. b razreda z razredničarko Barbaro Meglič

 
 

Več prispevkov iz Novice