REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA EKOKVIZ

7. februarja se je končalo šolsko in hkrati regijsko tekmovanje ekokviz. Gradivo, ki so se ga učenci morali naučiti, je bilo letos izredno zahtevno. Šestošolci so izvedeli veliko novega o podnebnih spremembah, sedmošolci o vodah in ekosistemih, osmošolci pa o energiji.

Šolski prvaki so postali člani skupine Varuhi gozdov BOR BERLAK iz 6. a, JANA DONKO iz 7. b in ZARA BERTALANIČ iz 8. c, v pomurski regiji pa so z osvojenimi dvajsetimi točkami dosegli odlično 6. mesto. Več točk od njih sta imeli le prvouvrščena skupina z OŠ Apače in drugouvrščena skupina z OŠ Križevci. Sledilo jima je 5 skupin z enakim številom točk, a so bile razvrščene po času, v katerem so odgovorile na 30 vprašanj.

ISKRENE ČESTITKE NAŠIM PRVAKOM!

Na šoli smo imeli prijavljenih 14 skupin oziroma 42 tekmovalcev. Žal tri skupine na dan tekmovanja niso bile popolne, kar je povzročilo velike oteževalne okoliščine, saj gradiva manjkajočega člana prisotna tekmovalca (ali pa celo le en sam tekmovalec v skupini) nista poznala. Tem tekmovalcem še posebej čestitam za trud.

Zelo ponosni so lahko na svoj dosežek tudi tekmovalci skupine Park, ki so na Rogli na področnem tekmovanju iz smučanja najprej izvrstno smučali, nato pa istočasno kot ostale skupine naše šole tekmovali še v ekokvizu.

Vsem sodelujočim na tekmovanju iskrene čestitke. Lahko ste ponosni nase, da ste se izziva lotili in s tem pridobili precej dodatnega znanja o našem planetu.

mentorica ekokviza Barbara Meglič

 
 

Več prispevkov iz Ekonovice