Tabor nadarjenih Olimje-zadnji dan

Danes je naš zadnji dan v Olimju. Začel se je kot ponavadi, torej vstajanje in zajtrk. Po zajtrku smo spakirali kovčke in jih odpeljali na mesto, kjer jih bomo pozneje vzeli. Nato smo šli v učilnico in začeli pripravljati referate. Ob 12. uri bomo šli na kosilo, potem pa bomo predstavljali referate. Komaj čakamo, da se vrnemo domov, čeprav bomo bivanje tu pogrešali.
Zapisale: Ajda Mörec, Živa Kovač, Taja Hraščanec iz 8.c
V četrtek, 24. 5. smo se zbudili polni moči s pripravljenostjo na nov dan. Potem smo se odpravili za zajtrk. Odličen zajtrk nas je napolnil z energijo. Po zajtrku smo se vrnili v sobe in se med sabo družili. Po trdnem dopoldanskem učenju smo se vrnili v sobe in se pripravili za pohod proti samostanu in čokoladnici. Ogledali smo si cerkev in v njej lekarno, ki je tretja najstarejša v Evropi. Tam smo si lahko kupili tudi zdravilne izdelke. Naša pot nas je vodila vse do čokoladnice, kjer smo se posladkali s čokolado. Tudi sami smo si lahko kupili različne čokoladne izdelke. Mimo krav smo se vrnili v sobe, kjer sta sledili 2 uri učenja o zapeljevanju. Spodbuda za boljše učenje so bile slastne palačinke. Po napornem delu smo si pripravili slastno večerjo. Po večerji smo vsi skupaj igrali nogomet in se družili, pogovarjali in na polno uživali. Po večernem kvizu smo se odpravili nazaj v sobe in se pripravili na spanec. Zelo uživamo in res nam je lepo.
Danes, 23. 5. 2015, smo se nadarjeni učenci 8. razredov odpravili v Olimje. Ko smo prišli tja, smo se najprej namestili v sobe in se okrepčali. Po kratkem prostem času smo se odpravili v učilnico, kjer nas je pričakal Darko Hederih. Pripravil je zanimive delavnice o testu osebnosti, ki smo ga tudi sami rešili.
Po delavnicah smo imeli prosti čas, ki ga je večina izkoristila zunaj na soncu. Kasneje smo se peš odpravili v mini živalski vrt, kjer so nas nasmejale zabavne lame. Po okusni večerji smo igrali kviz in se ob tem zabavali in kaj novega naučili.
Zapisala: Neža Sečko
 
 

Več prispevkov iz Novice