OKTOBER – MESEC ZANIMIVIH DOGODKOV ZA DRUGOŠOLCE

Učenci drugih razredov smo skupaj z učiteljicami v mesecu oktobru izvedli kar nekaj zanimivih dejavnosti. In sicer:

  • obiskali smo podjetje Pomgrad,
  • izvedli dva tehniška dneva (VARNO V PROMETU – spoznavanje varne vožnje z avtobusom; DAN EVAKUACIJE),
  • izvedli naravoslovni dan (JESEN JE BOGATA – ŽIVLJENJSKA OKOLJA).

OBISK POMGRADA

V četrtek, 5. 10. 2017, smo se odzvali prijaznemu povabilu podjetja Pomgrad in jih obiskali ob dnevu odprtih vrat. Tam smo si ogledali podjetje in spoznavali poklice v gradbeništvu. Po ogledu nas je čakalo presenečenje: sok Pingo, sendvič in velika škatla presenečenja. V njej so bili avtomobili – kopači, za čisto vsakega učenca. Kljub dolgi in naporni poti, smo se vrnili v šolo dobre volje in polni prijetnih vtisov. Te vtise smo prenesli tudi na papir in nastalo je veliko čudovitih slik. Nato smo se ves popoldan igrali z avtomobilčki in kamenčki, ki smo jih v žepih prinesli iz podjetja.

Vsi skupaj se zahvaljujemo podjetju Pomgrad za čudovit in poučen dan, za čudovito igračo ter za popestritev dneva ob tednu otroka.

NARAVOSLOVNI DAN

Kako lepa in bogata je jesen, smo spoznali na naravoslovnem dnevu, ki smo ga izvedli v sredo, 18. 10. 2017. Tega dne smo se odpravili v naravo. Lep jesenski dan nam je ponudil čudovit razgled po gorički pokrajini, na pohodu po učni poti Selo, pa smo spoznavali različna življenjska okolja. Ob pomoči zanimivih nalog, smo do podrobnosti spoznali življenjska okolja gozd, sadovnjak, vinograd, polje in mlako. Na poti smo nabrali veliko naravnega materiala, ki smo ga nato razstavili v učilnicah in nam bo pomagal, da bo znanje, ki smo si ga pridobili v naravi, trajnejše. Ugotovili smo, da je ta dan narava postala naša učilnica na prostem. Prijetno utrujeni smo se vrnili v šolo in strnili vtise z besedami učenke: »Bil je dan, kot ga še ni bilo.«

učenci in učiteljice 2. razredov

 

 
 

Več prispevkov iz Novice